Beauty Bakerie Flour Setting Powder

Beauty Bakerie Flour Setting Powder

Nog zo’n make-up product waarvan je volgens mij nooit genoeg kan hebben, setting powder. Het lijkt een heel simpele stap in je make-up routine maar eigenlijk kan je er zo veel verschillende richtingen mee uit. Je gebruikt vooral een setting powder om je huid mat te houden, maar je hebt er ook met een shimmer in of met een kleurtje. Het Beauty Bakerie Flour Setting Powder is bedoeld om je huid mat te houden en om je make-up langer mooi te houden. Ik had er al veel goede dingen over gehoord en sinds dit merk beter verkrijgbaar is geworden de laatste paar maanden kon ik het niet laten om deze poeder eens te proberen.

Het merk Beauty Bakerie baseert al zijn producten, zoals de naam zelf al zegt, op bakken en allemaal lekkernijen uit de bakkerij. Niet alleen de namen van de producten maar ook de verpakkingen en de hele vormgeving van hun website is hierop gebaseerd.

Het Beauty Bakerie Flour Setting Powder zit, net zoals bloem, in een bloemzakje. Het is super leuk vormgegeven en je vind zelfs baking tips op de verpakking.

Het poeder zit natuurlijk niet los in dit zakje, dat zou een beetje onhandig zijn. In het zakje zit een normale verpakking die je bij veel losse poeders ziet.

Deze verpakking heeft een metallic koperen draaideksel en is voor de rest van doorzichtig hard plastic.

Onderaan vind je de ingrediënten van het Beauty Bakerie Flour Setting Powder en de kleur ervan, ik heb translucent.

Deze verpakking bevat 14g product. Ik kan nergens echt iets vinden van hoeveel gram loose powder je gemiddeld krijgt maar ik denk dat dit aan de lage kant is. Ik heb zelf poeders met 29g en 35g, maar ook met 11g en na een beetje opzoeken kwam ik erachter dat dit bij alle merken heel verschillend is.

Wanneer je het deksel eraf draaid krijg je dit te zien. Een heel handig systeem waardoor je niet te veel poeder verspilt of smost.

Beauty Bakerie Flour Setting Powder

Omdat er niet super veel gaatjes zijn waar het poeder door kan en je ook zelf kan beslissen hoeveel gaatjes je vrij maakt is het echt heel makkelijk om het poeder te doseren.

Beauty Bakerie Flour Setting Powder

Ik heb gekozen voor het translucent setting powder, omdat ik dat zelf gewoon het fijnst vind. Beauty Bakerie heeft ook een gele en roze poeder, en ook nog een donkerdere, bruine poeder. De meeste translucent poeders zijn wit, maar deze heeft toch nog een heel klein beetje een gele ondertoon.

Beauty Bakerie Flour Setting Powder

Op de linkse foto heb ik foundation en concealer op en op de rechtse foto heb ik die afgepoedert met het Beauty Bakerie Flour Setting Powder.

Beauty Bakerie Flour Setting Powder
Beauty Bakerie Flour Setting Powder
Beauty Bakerie Flour Setting Powder

Op bovenstaande foto’s heb ik ook de rest van mijn make-up op en zie je een paar close ups van mijn huid met het Beauty Bakerie Flour Setting Powder.

Beauty Bakerie Flour Setting Powder

Deze poeder is mijn nieuwe favoriet! Ik gebruik hem de laatste tijd altijd wanneer ik een full face make-up look doe en mijn huid ziet er echt beter uit dan met een andere poeder. Mijn huid ziet er smooth uit, precies of mijn poriën en fijne lijntjes verdwenen zijn. Mijn make-up bijft ook langer mat op de plaatsen die normaal vrij snel een beetje gaan glanzen, zoals mijn neus en kin. En ik heb ook het gevoel dat de subtiele gele ondertoon van het poeder ervoor zorgt dat ik nog een beetje extra dekking krijg, vooral onder mijn ogen.

Je kan het Beauty Bakerie Flour Setting Powder voor ongeveer €22 kopen op beautybay. De translucent versie is wel vaak uitverkocht, maar webshops zoals boozyshop verkopen hem ook.

XOXO Jerka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *