BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteIk volg Carli Bybel al een tijdje op Instagram, maar haar Youtube video’s kijk ik nog niet zo heel lang. Ik denk dat ik mij ongeveer een half jaar geleden geabonneerd heb op haar kanaal omdat ik haar video’s veel leuker vond dan daarvoor. Rond die tijd kondigde ze ook een collab aan, ze bracht samen met BH Cosmetics een oogschaduw en highlighter palette uit. Dat palette was in no time uitverkocht en was een hele tijd out of stock. Ik was wel benieuwd naar het palette maar omdat het zo’n gedoe was om het te krijgen heb ik het toch niet gekocht. In de laatste video’s van Carli gebruikt ze het palette weer vaak en ik werd eigenlijk wel heel benieuwd. Ik ging op de site van BH Cosmetics kijken en het palette was er nog! Ik heb het dan maar onmiddellijk besteld en vandaag review ik het BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette.

Voor haar Youtube carrière was Carli een freelance make-up artist en wanneer ze begon had ze niet veel geld om in haar kit te investeren. Ze kocht daarom veel producten van BH Cosmetics omdat het zo’n betaalbaar merk is. Toen BH Cosmetics haar benaderde om samen een palette te maken was ze dan ook heel enthousiast. Niet alleen omdat het merk haar zo nauw aan het hart ligt, maar ook omdat ze wist dat veel van haar volgers het palette zouden kunnen betalen. Carli heeft besloten om het palette heel veelzijdig te maken, de kleuren kunnen gebruikt worden voor elke huidskleur en voor verschillende looks, van een lichte, dagelijkse look tot een donkere smokey eye.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteAls ik het palette zie, moet ik direct aan Carli Bybel denken. De bedrukking is chic en wit en doet mij denken aan een luxe interieur met kristallen kroonluchters.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteJe krijgt ook een briefje van Carli Bybel bij het palette waarin ze je bedankt voor je aankoop.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteIk ben zelf niet zo’n fan van de vormgeving van dit palette. Ik vind de bedrukking gewoon niet zo mooi en het ziet er een beetje goedkoop uit. Het palette is wel heel dun, niet al te groot en weegt nog geen 50g, waardoor je het makkelijk kan meenemen. Wat ik wel heel leuk vind, is de kleine, roze pinguïn op de zijkant van het palette. Carli houd verschrikkelijk veel van pinguïns en dit is gewoon een leuk detail. Het palette is gemaakt van karton, maar ik vind dat het wel redelijk stevig aanvoelt.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteOp de achterkant vind je informatie over het palette en de ingrediënten.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteWanneer je het palette opendoet, zie je een spiegel die niet zo groot is met daaronder ‘Aspire to Inspire’. Als je Carli volgt op Youtube weet je dat ze in het begin van elke video een quote deelt, en dat doet ze dus ook op dit palette.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteDe eerste twee rijen van het palette zijn de 10 oogschaduws. Daaronder zie je 4 highlighters, die een beetje groter zijn.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteEr zijn 5 matte oogschaduws en 5 shimmers en de kleuren zijn vooral paars, roze en bruin.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteDe highlighters zijn allemaal shimmers en hebben een leuke bedrukking. Deze kan je natuurlijk ook als oogschaduw gebruiken.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteDe oogschaduws zijn niet heel spannend en de kleuren liggen allemaal vrij dicht bij elkaar. Je kan makkelijk een complete ooglook maken met alleen dit palette, zowel een dagelijkse look als een donkerdere look. Ik denk dat veel mensen zich comfortabel voelen met deze kleuren en ook makkelijk zullen zien welke ze samen kunnen gebruiken.

De kleuren hebben geen naam dus ik beschrijf ze gewoon van links naar rechts.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteDe eerste oogschaduw heeft een crème kleur en een matte finish.
De tweede oogschaduw is een licht roze champagne kleur met gouden glitters en heeft een shimmery finish.
De derde oogschaduw heeft een lichte taupe kleur met een roze ondertoon en een matte finish.
De vierde oogschaduw lijkt op de derde maar is meer mauve met een paarse ondertoon en heeft ook een matte finish.
De vijfde oogschaduws is donkerbruin met een paars, rode ondertoon en een matte finish.

De eerste vier oogschaduws uit deze rij vind ik goed. Zowel de matte als de shimmer kleuren brengen makkelijk en gepigmenteerd aan. Alleen de vijfde kleur vind ik niet zo fijn. Deze brengt heel vlekkerig aan en je moet deze ook echt opbouwen om een goede kleur te krijgen.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteDe zesde oogschaduw heeft een zachte roze, perzik kleur en een felle gouden glans.
De zevende oogschaduw is warm goud met een shimmery finish.
De achtste oogschaduw is donkerbruin met een shimmery finish.
De negende oogschaduw is koper met een shimmery finish.
De tiende oogschaduw heeft een assige, bruine kleur en een matte finish.

Ik vind deze rij helemaal geweldig. De shimmery kleuren zijn heel gepigmenteerd en voelen heel zacht aan. De matte kleur uit deze rij is ook goed gepigmenteerd en brengt makkelijk aan.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteDe eerste highlighter is licht roze en heel koel.
De tweede highlighter heeft een roze, champagne kleur met een gouden glans.
De derde highlighter heeft een bronze kleur met veel goud erin en is ook vrij donker.
De vierde highlighter is koper en heel donker.

Ik vind de eerste en tweede highlgihter heel mooi, maar dat zijn voor mij ook de enige twee die ik kan gebruiken als highlighter. De derde kleur is voor mij te donker en kan ik beter gebruiken om heel subtiel over mijn bronzer aan te brengen voor een extra glow. De vierde highlighter is echt veel te donker voor mij en kan ik alleen als oogschaduw gebruiken. Voor een donkerdere huid zijn die laatste twee highlighters natuurlijk wel geschikt.

Zoals je aan de swatches kan zien zijn deze kleuren goed gepigmenteerd. De matte kleuren voelen zacht aan, blenden makkelijk uit en zijn ook echt mat. De shimmer kleuren zijn nog beter gepigmenteerd, voelen ook zacht aan en ze zijn echt heel shimmery.

BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter PaletteJe kan deze kleuren allemaal makkelijk bij elkaar combineren, maar sommige kleuren liggen toch wel heel dicht bij elkaar. Op de foto hierboven heb ik eerst de tweede oogschaduw geswatched, daarnaast de zesde oogschaduw en daarnaast de tweede highlighter. Zoals je kan zien lijken deze kleuren heel hard op elkaar. Dat vind ik wel een beetje jammer.

Buiten het feit dat sommige kleuren heel fel op elkaar lijken, vind ik dit een geweldig palette. Het BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette bevat prachtig gepigmenteerde kleuren die voor veel verschillende huidkleuren geschikt zijn. De kwaliteit van de oogschaduws en highlighters is heel goed, zeker als je kijkt naar de lage prijs die je ervoor betaalt. De kartonnen verpakking is niet mijn favoriet, zowel de bedrukking als het goedkope gevoel zijn niet echt mijn ding, maar de inhoud is natuurlijk wel het belangrijkst.

Je kan het BH Cosmetics Carli Bybel 14 Color Eyeshadow & Highlighter Palette kopen op bhcosmetics.com voor $12,50 tot eind april, daarna zal het palette $20 kosten. Het palette zou ook limited edition zijn, maar ik vind nergens wanneer het niet meer te koop gaat zijn.

XOXO Jerka

2 Comments

    • Jerka
      23/04/2016 / 13:25

      Inderdaad, ik was echt verrast door de goede kwaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *