Catrice Nude Illusion Loose Powder

Catrice Nude Illusion Loose PowderBaking of cooking is de laatste tijd heel populair in de make-up community. Je set je foundation en concealer door er een dikke laag transparant poeder over aan te brengen. Die poeder laat je minuten baken cooken en dan veeg je het poeder weer weg. Je krijgt dan een matte, gehighlighte huid en je make-up blijft ook veel langer mooi zitten. Ik doe dit meestal om de concealer onder mijn ogen te setten, omdat die daar makkelijk gaat creasen. Ik deed dit altijd met een transparante pressed powder van Essence, wat niet altijd even handig was. Ik besloot dus om een losse poeder aan te schaffen. Van Catrice vond ik er een waar ik al verschillende goede dingen over gehoord heb, en deze loose powder review ik vandaag.

Het Catrice Nude Illusion Loose Powder heeft een plastic verpakking met een zwart draaideksel. De letters op de verpakking zijn zilver.

Catrice Nude Illusion Loose PowderOp de onderkant vind je informatie over het poeder. Er staan geen ingrediënten op deze verpakking.

Catrice Nude Illusion Loose Powder Catrice Nude Illusion Loose PowderWanneer je het deksel van het pot draait moet je eerst een sticker verwijderen voordat je aan het poeder kan. Er zit een soort van tweede deksel met kleine gaatjes in zodat het losse poeder niet el te makkelijk gemorst kan worden.

Catrice Nude Illusion Loose PowderDeze poeder heeft een heel fijne structuur en is super zacht. Hij is wel vrij wit, dus als je een donkerdere huid hebt zal je deze helaas niet kunnen gebruiken. Maar ook wanneer je een lichte huid hebt moet je een beetje oppassen, als je te veel poeder aanbrengt kan je huid er grijzig uitzien.

Catrice Nude Illusion Loose PowderIk heb het poeder onder mijn ogen in een dikke laag aangebracht. Rond mijn neusvleugels, tussen mijn wenkbrauwen en op mijn kin heb ik een dunner laagje aangebracht. Dat zijn dus eigenlijk alle plaatsen waar ik concealer heb aangebracht. Het poeder heb ik een paar minuutjes laten zitten en ik heb het dan weggeveegd, daardoor komt er ook poeder op de rest van mijn gezicht.

Catrice Nude Illusion Loose PowderMijn neus gaat gedurende de dag terug een beetje glimmen, maar dat is vrijwel altijd zo. Onder mijn ogen merk ik echt een verschil met andere poeders. Mijn huid lijkt veel egaler omdat het poeder niet heel erg in mijn fijne lijntjes trekt. De concealer onder mijn ogen gaat ook minder creasen met dit poeder erover. Op het einde van de dag is er wel een beetje product in mijn lijntjes gaan zitten, maar dat vind ik ook wel normaal.
Het Nude Illusion Loose Powder geeft een beetje een highlightend effect onder mijn ogen, perfect voor baking dus! Om te baken gebruik ik een make-upspons omdat je zo makkelijk een dikke laag kan aanbrengen. Om alles weg te vegen gebruik ik een duo fiber poederkwast, daardoor blijft er maar een heel dun laagje achter op mijn huid.
Ik ben héél blij met dit poeder en gebruik hem nu dagelijks!

Het Catrice Nude Illusion Loose Powder kan je voor €5,59 bij Kruidvat kopen.

XOXO Jerka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *