Jeffree Star Androgyny Eyeshadow Palette

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteNa de best selling liquid lipstick in de kleur Androgyny, heeft Jeffree Star Cosmetics ook een oogschaduwpalette uitgebracht met dezelfde naam, geïnspireerd op die liquid lipstick. Namelijk het Jeffree Star Androgyny Eyeshadow Palette. Nog maar het tweede oogschaduwpalette van dit merk, dat ondertussen bijna 3 jaar oud is, maar dit palette heeft wel een ongeloofelijk goede kwaliteit en een interessante kleurkeuze.

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow Palette Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteHet palette zit verpakt in een kartonnen doos, dat dezelfde kleur heeft als de Androgyny liquid lipstick. Op de voorkant zie je het Jeffree Stars Cosmetics logo en de naam van het palette, in metallic goud. Op de achterkant vind je informatie over het palette, zoals de ingrediënten. Het Jeffree Star Androgyny Eyeshadow Palette bevat 10 kleuren, is cruelty-free en vegan. Dit is dus Jeffree’s versie van een neutraal palette. Als je Jeffree Star volgt weet je dat hij niet gewoon of neutraal is, en dat zie je in dit palette zeker terug.

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow Palette Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteHet palette zelf is fel roze en heeft een faux krokodillenleer effect, terug met die metallic gouden details. Dit palette voelt direct heel luxueus aan.

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteOp de achterkant zie je hoe je Jeffree Star kan terugvinden via social media.

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow Palette Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteHet Jeffree Star Androgyny Eyeshadow Palette voelt zwaar aan en het is ook groot, zeker al je bedenkt dat er ‘maar’ 10 oogschaduws in dit palette zitten. Het palette is wel vrij dun.

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteAls je het palette opent, zie je direct waarom het zo groot is. De pans zijn namelijk echt huge! Ze bevatten elk 2,52g. In elke pan staat het Jeffree Star Cosmetics logo gedrukt en onder elke oogschaduw staat hun naam.

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteJe krijgt ook een heldere spiegel in dit palette, die versiert is langs de rand. Mooi, maar het maakt de spiegel kleiner, wat ik zelf een beetje minder vind.

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteIn Jeffree Star zijn termen is dit dus een neutraal palette. Er zitten inderdaad neutrale kleuren in, maar je krijgt ook blauwe, groene en paarse tinten. Het palette heeft twee finishes, mat en metallic.

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow Palette Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteFrosting is licht goud, met een metallic finish.
Safe Word licht bruin, met een koele ondertoon en een matte finish.
Charm is fel oranje met een matte finish.
Déjà Vu is koper, met een rode ondertoon en een metallic finish.
Dominatrix is donker bruin met een warme ondertoon en een matte finish.

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow Palette Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteAndrogyny is paarsig rood met een koele ondertoon en een matte finish.
Fetish is donker rood met een matte finish.
Military is kaki met een matte finish.
Poison is blauw met een grijze ondertoon en een matte finish.
Swallow is fel blauw met een matte finish.

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteDe pigmentatie van dit Jeffree Star Androgyny Eyeshadow Palette is insane. Elke oogschaduw voelt boter zacht aan en brengt zo gemakkelijk aan dat ik er zelfs geen woorden voor heb. Dit zijn, denk ik, de beste oogschaduws die ik tot nu toe al geprobeert heb. De kwaliteit is nog net een tikkeltje beter dan bijvoorbeeld Anastasia Beverly Hills of Makeup Geek oogschaduws.

Toen Jeffree dit palette voorstelde was ik eerst niet zo enthousiast, vooral door de blauwe kleuren in het palette. Ze zagen er op het eerste zicht bijna hetzelfde uit en ik was heel hard aan het twijfelen of ik dit palette wel zou kopen. Maar na zoveel goede dingen erover te horen, kon ik het toch niet laten. En ik heb zeker geen spijt van mijn aankoop. De bovenste rij spreekt mij het meest aan, omdat ik die kleuren gewoon het vaakst gebruik. Maar ik heb ze ook al in zoveel andere paletten. De kleuren uit de onderste rij, zoals Fetish, Military en Poison ben ik nog niet vaak tegen gekomen. En dat maakt dit palette net zo speciaal. Je kan het zeker een neutraal palette noemen dat je dagelijks kan gebruiken, maar door die pops of colour is dit palette anders dan al mijn andere paletten. Dat, samen met de geweldige kwaliteit maakt dit tot een van mijn favoriete paletten uit mijn collectie.

Jeffree Star Androgyny Eyeshadow PaletteJe kan het Jeffree Star Androgyny Eyeshadow Palette voor €44,30 kopen op beautybay.com.

XOXO Jerka

2 Comments

 1. Marlies
  28/07/2017 / 12:56

  Echt hele fijne reviews! Zou je misschien een keer De Jeffree Star Skin Frost Highlighters kunnen testen?

  • Jerka
   31/07/2017 / 10:37

   Dankjewel! Momenteel heb ik nog geen highlighters van Jeffree Star maar er staan er wel een paar op mijn wishlist, dus die reviews komen er zeker aan wanneer ik er eindelijk een paar kan bemachtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *