KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows

KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsKIKO is volgens mij een van de weinige merken dat nog geen powder highlighters in hun vaste assortiment heeft. Maar ik ben van het motto ‘Makeup has no rules’ dus waarom niet gewoon een ander product als highlighter gebruiken, zoals een oogschaduw. KIKO heeft een groot aanbod aan single eyeshadows, waaronder de KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows. Ze komen in een idividuele verpakking, maar je kan de pans daar uitklikken en in een ander palette steken, die KIKO ook heeft. Ik heb met behulp van de KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows en de kleine paletten, twee custom highlight paletten samengesteld.

KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsDe KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows zitten verpakt in een zwart, kartonnen doosje met een gat vooraan, zodat je de kleur van de oogschaduw onmiddellijk kan zien.

KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsOp de achterkant vind je informatie over de oogschaduw en de ingrediënten.

KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsBovenaan deze kartonnen verpakking staat het nummer van de oogschaduw. Geen naam dus, alleen een nummer.

KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsKIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsDe KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows hebben een simpele en praktische verpakking. Hard, zwart plastic met een doorzichtig deksel. Ze gaan makkelijk open en dicht met een magnetische sluiting, voelen niet te zwaar aan en zijn vrij stevig en niet te groot.

KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsOp de achterkant vind je het nummer van de oogschaduw. En er zit ook een klein gaatje achteraan dat ervoor zorgt dat je de pans uit te verpakking kan halen.

KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsMijn idee was dus om highlight paletten te maken, dus ik kocht twee van deze Shade Selection Empty Eyeshadow Palettes. Die zijn speciaal gemaakt om de KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows in de klikken. De verpakking is weer heel simpel, zwart karton met op de achterkant informatie over dit lege palette.

KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsDit palette heeft eigenlijk een beetje dezelfde verpakking als de individuele oogschaduws. Alleen heeft dit palette geen doorzichtig deksel en is het natuurlijk een beetje groter. Je krijgt vanbinnen ook een spiegeltje en een kwast. Er is plaats voor 3 oogschaduws in dit palette.

KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsIn de binnenkant van de verpakking van de KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows staat aangegeven hoe je de pans uit te verpakking kan halen. Gewoon een paperclip vanonder in het gaat steken en duwen en dan komt de pan er heel gemakkelijk uit.

KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsHeel handig is dat het nummer van oogschaduw ook op die pan staat!

KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsEn dan moet je de pans gewoon in het palette klikken, dat werkt met een magnetisch systeem en gaat super makkelijk. En dit zijn dus mijn twee highlight paletten!

KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows50 is zilver.
33 is een heel lichte champagne kleur.
17 is licht goud.

KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows83 is wit zilver.
70 is zilver met een blauwe schijn.
60 is roze met een zilveren schijn.

KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsHier draag ik 50 op mijn jukbeen.

KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsHier draag ik 33 op mijn neus en cupidoboog.

KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsHier draag ik 17 onder mijn wenkbrauw.

KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsHier draag ik 83 op mijn jukbeen.

KIKO High Pigment Wet and Dry EyeshadowsHier draag ik 70 in mijn binnenste ooghoeken.

Van 60 heb ik geen foto op mijn gezicht, die is jammer genoeg een beetje te donker om als highlighter te gebruiken voor mij maar hij kan wel dienen als een blush topper. Ik draag gewoon niet vaak blush dus ik heb er nog geen foto van kunnen maken.

50 en 83 zijn zeker en vast mijn favorieten. En hoewel 83 feller lijkt op de swatches, brengt 50 feller aan op mijn jukbeen.
33 is een subtiele highlighter. Ik heb een paar lagen moeten aanbrengen voor hij echt zichtbaar was. En hoewel ik de kleur heel mooi vind, vind ik hem niet fel genoeg.
De gouden kleur, 17, is net iets te donker voor mij om op mijn jukbeenderen te dragen. Maar wanneer ik hem meng met 50 of 83 geeft hij een mooie warme gloed aan die zilveren kleuren.
70 is helemaal niet intens. Ik heb verschillende lagen moeten aanbrengen voor je er iets van zag en dan nog valt hij echt niet op. Wanneer je de oogschaduw nat maakt, met bijvoorbeeld Fix+, ziet hij er wel al beter uit.

Als oogschaduws zijn deze KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows allemaal heel goed, maar als highlighters voldoen ze niet allemaal aan mijn eisen. Ik denk dat ik mijn twee paletten ga veranderen, eentje met 50, 83 en 17, de kleuren die ik het vaakst zal gebruiken en de anderen in het tweede palette die dan meer zullen dienen als oogschaduws.

Je kan de KIKO High Pigment Wet and Dry Eyeshadows voor €5,95 kopen en het Shade Selection Empty Eyeshadow Palette voor €4,95 in een KIKO winkel of op kikocosmetics.com.

XOXO Jerka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *