Makeup Geek Eyeshadows

Makeup Geek EyeshadowsMakeup Geek is hét make-upmerk van het moment. Amerikaanse Youtubers gebruiken de oogschaduws constant in hun video’s en zeggen zelfs dat ze beter zijn dan MAC oogschaduws, maar dan veel goedkoper. Het proberen waard vond ik! Na veel reviews te lezen, video’s te bekijken en swatches op te zoeken heb ik eindelijk een keuze kunnen maken welke oogschaduws ik allemaal wou. Spijtig genoeg heb ik ze niet allemaal kunnen kopen, met invoerrechten en verzendkosten kwam het voordeliger uit om twee bestellingen te plaatsen. En die tweede bestelling komt er binnenkort zeker aan! Ik wil er nog even mee wachten omdat er rond oktober en november nieuwe producten uitkomen die ik ook graag wil. In totaal kocht ik 20 oogschaduws, 11 gewone en 9 foiled oogschaduws. Vandaag review ik de gewone oogschaduws!

Makeup Geek EyeshadowsMakeup Geek EyeshadowsDe Makeup Geek Eyeshadows worden verpakt zoals de meeste single oogschaduws. In een kartonnen ‘envelopje’ dat ze genoeg bescherming geeft. Het kartonnetje heeft een leuke vormgeving, wit, zwart en felroze met een doorzicht stukje zodat je de kleur van de oogschaduw kan zien.

Makeup Geek EyeshadowsOp de achterkant vind je de ingrediënten en weer een doorzichtig stukje zodat je de naam van de oogschaduw kan zien. Die is met een stickertje op de achterkant van elke pan geplakt, héél handig! Elke oogschaduw pan bevat 1,8g aan product.

Makeup Geek EyeshadowsDit zijn de 11 kleuren die ik heb. Van links naar rechts: Shimma Shimma, Peach Smoothie, Crème Brulee, Chickadee, Mango Tango, Cocoa Bear, Mocha, Bitten, Dirty Martini, Graphite en Corrupt.

Makeup Geek Eyeshadows Makeup Geek EyeshadowsShimma Shimma is een heel mooie goud-zilveren highlighter.
Peach Smoothie is een lichte perzik kleur die perfect is als transition color in de crease.
Crème Brulee is een oranje-bruine kleur.
Chickadee is fel oranje met een beetje geel erin.

Makeup Geek Eyeshadows Makeup Geek EyeshadowsMango Tango is een roos-rode kleur met heel subtiele gouden shimmers.
Cocoa Bear is een prachtige baksteen bruine kleur.
Mocha is donkerbruin.
Bitten is bordeaux rood.

Makeup Geek Eyeshadows Makeup Geek EyeshadowsDirty Martini is een geweldig legergroen.
Graphite is grijs met héél veel glitters in verschillende kleuren.
Corrupt is het zwartste zwart dat ik ooit in een oogschaduw heb gezien, met heel subtiele shimmers.

De pigmentatie is geweldig en de oogschaduws hebben een super zachte textuur waardoor ze heel makkelijk aanbrengen en mooi blenden. Dat is alles wat ik van een oogschaduw verwacht! Sommige kleuren hebben een klein beetje fall out, maar bij de meeste oogschaduws is dat niet het geval. Ik gebruik altijd een primer onder mijn oogschaduws, maar moest je dit niet doen dan zouden deze oogschaduws ook gewoon een hele dag op hun plek blijven zitten.

Makeup Geek EyeshadowsDe oogschaduw pan van Makeup Geek Eyeshadows is van metaal en niet magnetisch. Je kan ze perfect in een Z-palette plaatsen, omdat de onderkant van zo’n palette wel magnetisch is en metaal daar heel goed aan blijft hangen.

De reden waarom ik zo lang heb gewacht om een bestelling te plaatsen bij Makeup Geek zijn de verzendkosten en invoerkosten. Ik kocht in totaal 20 oogschaduws (van de 9 foiled eyeshadows komt binnenkort ook een review) en de verzendkosten waren hiervoor $11,99 (€10,79), dat vond ik héél goed meevallen. Ik had op voorhand uitgerekend hoeveel invoerkosten ik zou hebben en dat kwam neer op ongeveer €40. Maar gelukkig werd mijn pakketje niet onderzocht door de douane en heb ik die invoerkosten niet moeten betalen! Als je een bestelling plaats, reken er dan wel op dat je die invoerkosten wél moet betalen, als je geluk hebt moet dat niet.

Ik ben helemaal verliefd geworden op dit geweldige merk en hun prachtige oogschaduws. Dit wordt zeker niet mijn laatste bestelling bij Makeup Geek. Ze komen in oktober of november uit met een palette samen met Jaclyn Hill dat ik heel graag wil en samen met dat palette ga ik nog een paar oogschaduws bestellen. Makeup Geek heeft ook kwasten, blushes en pigmenten en binnenkort komen ze uit met nog veel andere producten. Zeker de moeite waard om eens te bekijken!

De Makeup Geek Eyeshadows kosten $5,99 (€5,39) en je kan ze hier kopen.

XOXO Jerka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *