Makeup Revolution Sophx Collection

Makeup Revolution Sophx CollectionYoutuber SophDoesNails bracht een aantal maanden geleden een collectie uit met het budgetmerk Makeup Revolution. Ik kende haar nog niet en ben haar pas beginnen volgen nadat ik haar Makeup Revolution Sophx Collection kocht. Maar blijkbaar heeft ze al veel samengewerkt met het merk en maakt ze zelfs video’s voor het MUR Youtubekanaal. Een logische keuze van het merk om dan met haar een collab aan te gaan. Soph zelf maakt vooral beauty video’s, niet zozeer tutorials maar meer testing video’s en hauls. Samen met Makeup Revolution bracht ze dus een collectie uit, de Makeup Revolution Sophx Collection die bestaat uit een oogschaduw palette en een highlighter palette.

Makeup Revolution Sophx CollectionMakeup Revolution Sophx CollectionHet oogschaduw palette zit in een mooi kartonnen doosje. Het heeft een zacht roze kleur met koperen en zwarte details.

Makeup Revolution Sophx CollectionOp de achterkant vind je de ingrediënten en zie je de oogschaduwkleuren al.

Makeup Revolution Sophx CollectionOp de zijkant zie je ook nog leuke details.

Makeup Revolution Sophx CollectionHet palette zelf is van hard plastic en heeft een heel mooie zacht roze kleur, weet met die koperen details.

Makeup Revolution Sophx CollectionOp de achterkant staan de ingrediënten.

Makeup Revolution Sophx CollectionDe oogschaduwkleuren hebben allemaal een naam, spijtig genoeg staan de namen niet op het palette maar op een doorzichtig plasticje. Daar ben ik niet zo’n fan van, maar wel leuk dat de oogschaduws namen hebben.

Makeup Revolution Sophx CollectionIn het palette zitten 14 matte oogschaduws en 10 shimmer oogschaduws. Zoals je kan zien heb je veel verschillende kleuren in dit palette en kan je er echt alle kanten mee uit. En dat is ook de bedoeling van dit palette. Soph zelf zegt dit over het palette: The 24 versatile shades give you everything you need to create your look no matter what time of year, whether you’re looking for light shimmers, warm browns, rich golds, rusty oranges, dark smokey shades or even a pop of colour – this palette is for you!

Makeup Revolution Sophx CollectionIn het deksel zit een grote, heldere spiegel.

Makeup Revolution Sophx CollectionDe binnenkant van het palette heeft dezelfde mooie roze kleur als de buitenkant.

Makeup Revolution Sophx CollectionEr zitten veel verschillende transitiekleuren in het palette, veel warme kleuren ook. Op het eerste gezicht lijken de 3 eerste shimmerkleuren op de 2de rij heel hard op elkaar, maar de andere shimmers zijn dan weer wat specialer.

Makeup Revolution Sophx CollectionMakeup Revolution Sophx CollectionPenguin is wit met een matte finish.
Pancakes is licht beige met een matte finish.
Fairy Lights is heel licht wit goud met een shimmery finish.
Pink Champagne is licht roze met een shimmery finish.
Iced Coffee is heel licht bruin met een matte finish.
Cuppa Tea is bruin met een oranje ondertoon en een matte finish.

Makeup Revolution Sophx CollectionMakeup Revolution Sophx CollectionGrow Old is koper met een shimmery finish.
Sparks Fly is licht bruin met een subtiele gouden shimmer.
Smokey Bronze is een bronzy bruin met een shimmery finish.
Mixed Berries is donker paars met een shimmery finish.
Tiramisu is licht bruin met een matte finish.
Peaches is een peachy bruin met een matte finish.

Makeup Revolution Sophx CollectionMakeup Revolution Sophx CollectionCloudberry is zacht oranje met een matte finish.
Pumpkin is fel rood met een matte finish.
Pine Tree is legergroen met een shimmery finish.
Petrol is bruin met een blauwe duochrome finish.
Pug is licht bruin met een koele ondertoon en matte finish.
Danger is oud roze met een matte finish.

Makeup Revolution Sophx CollectionMakeup Revolution Sophx CollectionStrawberry Sweets is fel roze met een matte finish.
Festive Flame is koper met een rode ondertoon en shimmery finish.
Copper Coin is koper met een oranje ondertoon en een shimmery finish.
Mug Cake is donker bruin met een matte finish.
Rosewood is bruin met een koele ondertoon en matte finish.
Nightmare is zwart met een matte finish.

Makeup Revolution Sophx CollectionBij Fairy Lights, Tiramisu en Pug kwam er eerst bijna geen pigment af. Ik heb de bovenste laag van die oogschaduws eraf gekrabd en dan kwam het pigment wel. De licht bruine kleuren hebben over het algemeen ook niet echt veel pigment. Wanneer ik met mijn vinger over die kleuren ga komt er gewoon niet veel product af, maar wanneer ik een kwast gebruik komt er juist super veel product op mijn kwast. Ik klop mijn kwast altijd af om het te veel aan poeder eraf te halen (om niet te veel fall out te hebben), maar wanneer je dat doet met deze oogschaduws hangt er bijna niets meer aan je kwast. En wanneer je het niet doet, heb je vrij veel fall out.

Ik vind dit een beetje een tricky oogschaduwpalette. De kleuren spreken mij aan er zitten zeker en vast goede en gepigmenteerde oogschaduws in dit palette, maar er zitten er ook heel slechte in en dat zijn dan vooral de lichte bruine kleuren. Ik denk dat ik daardoor sneller een ander palette erbij zal pakken, waarvan ik weet dat ik alle kleuren makkelijk kan gebruiken. Maar ben je een grote SophDoesNails fan of geef je liever niet al te veel geld uit aan een oogschaduwpalette, dan is dit palette wel een goede keuze.

Makeup Revolution Sophx CollectionHet highlighter palette komt in een kartonnen doosje, in dezelfde licht roze kleur als het oogschaduw palette. Ook dit doosje heeft koperen details. Je kan het highlighter palette direct zien door het grote gat vooraan in het doosje.

Makeup Revolution Sophx CollectionMakeup Revolution Sophx CollectionOp de achterkant vind je de ingrediënten.

Makeup Revolution Sophx CollectionHet highlighter palette is vooraan bijna helemaal doorzichtig waardoor je de kleuren in het palette onmiddellijk ziet. Dit palette heeft niet dezelfde kleur als het oogschaduw palette, het is een gelig beige en dat vind ik maar een rare kleur.

Makeup Revolution Sophx CollectionOp de achterkant van het palette vind je de ingrediënten nog eens.

Makeup Revolution Sophx CollectionHet palette is vrij groot, maar voelt wel licht en een beetje goedkoop aan.

Makeup Revolution Sophx CollectionDe binnekant van het palette heeft dan wel weer die mooie licht roze kleur.

Makeup Revolution Sophx CollectionMakeup Revolution Sophx CollectionEr zitten 3 pressed highlighters en 5 baked highlighters in dit palette. Dit palette is bedoeld voor iedereen. Je kan hiermee een glow from within creëeren of een blinding highlight en natuurlijk kan je de verschillende kleuren mengen met elkaar om de perfecte kleur voor jou te bekomen. De highlighters hebben geen namen.

Makeup Revolution Sophx CollectionMakeup Revolution Sophx CollectionDe eerste highlighter is pressed en wit zilver.
De tweede highlighter is pressed en wit goud.
De derde highlighter is baked en geel goud met zilveren glitters.
De vierde highlighter is pressed en geel goud.

Makeup Revolution Sophx CollectionMakeup Revolution Sophx CollectionDe vijfde highlighter is baked en licht peachy oranje.
De zesde highlighter is baked en zilver met een paarse ondertoon.
De zevende highlighter is baked en koper met een rode ondertoon.
De achtste highlighter is baked en baked en licht oranje.

Makeup Revolution Sophx CollectionDe highlighters zien er bij het swatches niet zo heel goed uit vind ik. Ze zijn niet super blinding, en dat zoek ik dus wel in een highlighter. Maar wanneer ik ze op mijn gezicht aanbreng zijn ze dat wel. Mijn favoriete combo is de eerste en derde highlighter met elkaar mengen, dat geeft een mooie licht gouden kleur met een shine die je van op de maan kan zien.

De tweede, vierde, vijfde en achtste highlighters zijn dan weer iets subtieler op de huid. Natuurlijk kan ik met mijn huidskleur de onderste rij iets moeilijker gebruiken, maar wanneer ik die kleuren mix met eentje van de bovenste rij lukt het wel nog net. Of ik kan ze ook aanbrengen over mijn blush of bronzer. Die kleuren zijn dan wel geschikt voor een donkerdere huid en dat wou Sophie ook graag, een palette dat heel veel verschillende huidskleuren kunnen gebruiken.

Makeup Revolution Sophx Collection Makeup Revolution Sophx CollectionBeide paletten zijn vegan, cruelty free en gluten free.

Ik vind dit opzich wel een goede collectie, zeker als je kijkt naar de prijs kwaliteit verhouding. Het oogschaduwpalette bevat een aantal minder goede oogschaduws, maar het is zeker geen slecht palette. De oogschaduws werken heel goed samen en de kleuren passen bij elkaar. Je kan hier heel veel verschillende looks mee maken.
Ook het highlighter palette is heel veelzijdig. Ik vind het leuk dat je de verschillende kleuren makkelijk met elkaar kan mixen en je zo voor elke huidskleur wel een geschikte highlighter kan maken.

Je kan de Makeup Revolution Sophx Collection kopen op beauty88.nl. Het oogschaduwpalette kost €11,49 en het highlighter palette €9,49. Ik denk wel dat dit een limited edition collectie is, dus als je iets wilt moet je er snel bij zijn.

XOXO Jerka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *