Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation

Maybelline Fit Me Matte + Poreless FoundationDe Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation is een matte foundation die een natuurlijk second skin effect zou moeten geven en je poriën verkleint. Een big claim voor een matte foundation, want bij een matte finish krijg je heel rap een cakey en onnatuurlijk effect. Maybelline heeft verschillende goede foundations en ookal hebben ze de Matte + Poreless foundation al een hele tijd, ik had hem nog niet geprobeerd. Ik draag liever foundations met een dewy finish en voor die paar keer dat ik een matte huid wil, had ik al een paar heel goede matte foundations. Maar ja, volgens mij zal ik nooit genoeg make-up hebben dus heb ik deze foundation ook maar aan mijn collectie toegevoegd.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless FoundationDe tube van de Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation is van plastic met een zwarte draaidop. De bovenste helft van de tube is zwart, de onderste helft is doorzichtig, zodat je kan zien hoeveel product je nog hebt. Op de voorkant staat de naam van de foundation en de kleur, ik heb 105 natural ivory. In totaal zijn er 15 kleuren en dit is de 2de lichtste.
Op de achterkant vind je de ingrediënten van de foundation. Je ziet op de tube ook metallic blauwe details.

Maybelline heeft ondertussen 3 verschillende Fit Me foundations. De gewone Fit Me Foundation, de Fit Me Matte + Poreless Foundation en de Fit Me Dewy + Smooth Foundation. Die laatste is al een hele tijd uit in Amerika maar nog niet in België.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation Maybelline Fit Me Matte + Poreless FoundationWanneer je de draaidop van de tube haalt zie je eerst een beschermer over het gaatje waar de foundation uitkomt. Dat gaatje is vrij klein waardoor je makkelijk kan doseren.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless FoundationDe Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation is niet heel lopend en wanneer ik hem uitsmeer merk ik ook direct dat het om een matte foundation gaat. Hij heeft echt de typische textuur van een matte foundation, iets dikker en precies ‘droger’ dan een gewone foundation en ook moeilijker uit te blenden. Deze foundation droogt ook op en je hebt dus niet veel tijd om ermee te werken.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless FoundationOp deze foto’s draag ik enkel een dagcrème.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless FoundationOp deze foto’s draag ik een dagcrème met daarover de Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless FoundationMaybelline Fit Me Matte + Poreless FoundationOp deze foto’s heb ik ook concealer aangebracht en hoewel je het op de foto’s niet heel goed kan zien, ging dat niet zonder fouten. Ik breng altijd concealer aan onder mijn ogen, een beetje tussen mijn wenkbrauwen, op mijn kin en op mijn neus. Onder mijn ogen en op mijn neus was er geen probleem. Maar tussen mijn wenkbrauwen wou mijn concealer niet goed uitblenden en op mijn kin verdween de concealer een beetje van de foundation gewoon. Ik heb dit al eerder meegemaakt en heb geleerd dat ik dan even moet wachten met afpoederen zodat de natuurlijke oliën van mijn huid hun werk kunnen doen en dat lost het probleem meestal wel op.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless FoundationDus na een paar minuutjes wachten bracht ik mijn poeder aan en alles zag er terug goed uit, buiten mijn kin die nog altijd een beetje patchy was.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation Maybelline Fit Me Matte + Poreless FoundationOp deze foto’s bracht ik ook de rest van mijn make-up aan.

Wanneer ik deze foundation aanbracht merkte ik onmiddellijk dat de textuur van mijn huid verzacht werd en mijn poriën een beetje minder zichtbaar werden. Dat poreless effect is er dus zeker wel. Maar wanneer ik concealer aanbracht ging het dus allemaal een beetje fout en hoewel de foundation er na een paar minuten al terug beter uitzag (buiten op mijn kin) zit ik niet te wachten op een foundation die zoveel ‘werk’ nodig heeft. Na het aanbrengen van de rest van mijn make-up was ik toch wel impressed dat de meeste textuur van mijn huid verdwenen was en dat er geen droge vlekjes zichtbaar waren, wat wel gebeurd bij de meeste matte foundations.

Hoe langer ik de foundation droeg, hoe mooier ik hem vond. Hij bleef mat, maar niet super mat en gedurende de dag kreeg mijn huid een heel mooie glow door de natuurlijke oliën die een beetje door de foundation heen kwamen. Dat is natuurlijk niet wat iedereen verwacht van een matte foundation en als je echt helemaal mat wil blijven, de hele dag lang, is dit niet de juiste foundation voor jou denk ik.

De foundation heeft een medium dekking en opbouwen naar een full coverage gaat niet heel makkelijk omdat deze foundation snel opdroogt en de tweede laag er dan heel patchy gaat uitzien.

Omdat de Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation niet zo goed werkt in combinatie met mijn favoriete concealer gebruik ik hem niet heel vaak, maar toch wel af en toe. Het is zeker niet mijn favoriete matte foundation, momenteel vind ik de Urban Decay All Nighter Liquid Foundation heel fijn voor wanneer ik een matte finish wil.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless FoundationJe kan de Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation voor €9,99 kopen bij kruidvat.

XOXO Jerka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *