Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteAls je nog nooit gehoord hebt van Laura Lee, bezoek dan zeker en vast even haar YouTube kanaal. Ze is een prachtige, leuke vrouw, wonend in LA maar afkomstig uit Alabama. Ze heeft dus geweldige country roots die haar hilarisch maken. Niet alleen dat, ze is ook nog eens heel goed met makeup en haar channel groeit heel snel. Geen wonder dus dat het opkomende merk Violet Voss haar vroeg om een samenwerking aan te gaan. Uit deze samenwerking kwam het prachtige Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette, dat ik vandaag review.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteHet oogschaduwpalette komt in witte, kartonnen doos met zwarte opdruk. Deze is anders dan de normale verpakking van Violet Voss, die zijn namelijk zwart met een zilveren opdruk.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteOp de zijkant van de doos vind je de ingrediënten terug en op de achterkant staat een boodschap van Laura.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteIn de doos vind je natuurlijk het oogschaduwpalette, maar er zit ook een kaartje bij met een persoonlijke boodschap en foto van Laura.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteWanneer je het palette uit de doos haalt ziet die er wel hetzelfde uit als de andere paletten van Violet Voss. Namelijk mat zwart met een zilveren opdruk.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteOp de achterkant staat er in het groot Laura Lee. Ik zou het zelf leuker gevonden hebben als de informatie en de foto van op het aparte kaartje op de achterkant van het palette had gestaan.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteHet palette is niet heel zwaar, heeft een fijne grootte en is heel dun. Het is van hard karton gemaakt maar voelt wel stevig genoeg aan. Het is dus perfect om mee te nemen op reis.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteDe binnenkant van het palette is ook mat zwart en er zit een fijne spiegel in. Ik had die spiegel liever een beetje groter gehad maar deze spiegel is natuurlijk ook goed genoeg.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteEn dan het belangrijkste onderdeel van dit palette, de oogschaduws. Je krijgt 20 verschillende kleuren die van heel neutraal en nude tot groen en zwart gaan. De kleuren passen allemaal mooi bij elkaar maat toch zit er genoeg variatie in dit palette.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteDe namen van de oogschaduws zijn allemaal gekozen door Laura Lee (de kleuren natuurlijk ook) en dat merk je ook echt. In deze video praat ze over het Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette en legt ze ook uit vanwaar de namen komen.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteBasic is licht beige met een matte finish.
Sugah heeft een champagne kleur met een shimmery finish.
Priss Pot is licht oranje met een matte finish.
Mama Bird is toned down oranje met een matte finish.
Raga Muffin is baksteen rood met een matte finish.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteLarlee is goud en roze met een shimmery duochrome finish.
Tickled Pink is een roze champagne kleur met een foiled finish.
Hissy Fit is een mis tussen goud en koper met een foiled finish.
Bitty is koper met een foiled finish.
1988 is rosé goud met een foiled finish.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteFleeky is geel goud met een metallic finish.
Britches is rood bruin met een warme ondertoon en een matte finish.
Fried is bruin met een groen-gele ondertoon en een matte finish.
Yoshi is perzikkleurig en zilver-groen met een duochrome finish.
Rammer Jammer is bordeaux met een paarse shimmery finish.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteAlabama is donker oranje met een matte finish.
Wiskers is donkerbruin met een warme ondertoon en matte finish.
Bubs is heel donker bruin met een matte finish en heel subtiele gouden glitters.
Smashlee is blauw met een zilveren metallic finish.
Lou is zwart met een matte finish en heel subtiele zilveren glitters.

Qua pigmentatie valt alleen de eerste rij een klein beetje tegen. De kwaliteit van de eerste 3 oogschaduws is net een beetje minder dan de rest. Maar de andere oogschaduws, wauw! Ze voelen ook allemaal boterzacht aan en blenden heel mooi. Bij een paar foiled oogschaduws, zoals Bitty en 1988, moet je wel oppassen voor een beetje fall out. Omdat ze zo intens gepigmenteerd zijn is dat volgens mij niet te voorkomen.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteDe kleuren zijn niet heel speciaal of gewaagd en je vind ze zeker en vast terug bij andere merken van dezelfde kwaliteit. Maar omdat ik Laura Lee geweldig vind en graag ook de producten van Violet Voss wou proberen kon ik het niet laten om dit palette aan te schaffen. Ik ben dan ook helemaal zot van warme nude en kopertinten dus je begrijpt dat mijn hart sneller ging slaan toen ik dit palette zag.

Ik heb zeker en vast geen spijt van mijn aankoop. Ookal heb ik veel van deze kleuren al in andere paletten of als losse oogschaduws, het is gewoon handig om ze allemaal samen in 1 palette te hebben. En ik ben nu eenmaal een makeup addict…

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteViolet Voss verzend spijtig genoeg niet naar Europa. Je kan wel een aantal producten op Beautybay vinden, maar zeker niet alles en dit Laura Lee palette zal daar ook niet verkocht worden.
Ik heb mijn palette besteld op shopvioletvoss.com en heb het naar België laten verzenden met Shipito.

Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow PaletteHet Violet Voss x Laura Lee Eyeshadow Palette kost $45 (€40,38) en dan heb ik nog $11,38 verzendingskosten en taxes via Violet Voss moeten betalen + $16,56 verzendingskosten via Shipito. Samen komt dat dus op €65,45.

Het is dus zeker niet makkelijk om het palette te krijgen in Nederland of België maar ik vond het alle moeite zeker waard!

XOXO Jerka

2 Comments

  1. 06/08/2016 / 18:36

    Wat een gaaf palette 🙂
    Leuk ook dat je deze ook deelt op je blog, het doet mij een beetje denken aan Urban Decay Vice palette 🙂

  2. 18/08/2016 / 22:09

    SUPER gaaf palette echt heel mooi! Sommige zou ik echt niet gebruiken zoals de oranje tinten maar man o man wat zitten hier goede kleuren tussen, prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *