Paris Diary #1

Père-Lachaise ParisI’m back from Paris! Eigenlijk al van donderdagavond, maar ik had even een dagje nodig om bij te komen haha. Samen met mijn mama vertrok ik dinsdagochtend met de Thalys en donderdagavond waren we alweer thuis. Maar 3 daagjes dus, maar dat was meer dan genoeg. We waren beide al een keer in Parijs geweest dus de grote toeristische dingen konden we eigenlijk overslaan. Ik wou vooral naar de Sephora omdat ik een mega lange wishlist had en mama wou gewoon rustig rondlopen, een beetje verkennen en terrasjes doen. En dat hebben we ook gedaan! Vandaag laat ik foto’s zien van dag 1.

Dinsdagochtend zaten we al om half 8 op de trein naar Brussel want om 20  voor 9 zou de Thalys vertrekken. We kwamen goed op tijd aan en de Thalys was ook te vroeg dus daar konden we al in gaan zitten. Ik heb geen foto’s gemaakt op de trein omdat ik de nieuwe aflevering van Game of Thrones keek en die was zo spannend dat ik de rest even vergat.

Père-Lachaise Paris Père-Lachaise Paris Père-Lachaise ParisRond half 11 kwamen we aan op Gare du Nord in Parijs. We gingen naar het hotel om daar de koffers af te zetten en stapte direct op de metro naar Père-Lachaise, het bekende kerkhof van Parijs. Er liggen verschillende bekende personen begraven en het is ook gewoon heel indrukwekkend en prachtig om te zien.

Père-Lachaise Paris graf Jim Morrison Père-Lachaise ParisMama wou graag het graf van Jim Morrison zien en dat viel eerlijk gezegd een beetje tegen. Het ligt verstopt tussen andere graven en is helemaal omgeven door hekken zodat je er niet bij kan. Toch wel eens mooi om te zien, zeker als je een grote fan was.

Père-Lachaise Paris Père-Lachaise Paris Père-Lachaise Paris Père-Lachaise ParisNa een paar foto’s te maken van het graf liepen we dan ook weer verder en kwamen we uit bij een prachtig uitzicht over Parijs.

Père-Lachaise ParisPère-Lachaise ParisIk zag plots deze verwilderde planten staan en ik denk dat er in de kastjes urnes zitten. Mama zei direct dat ze dat ook wou later in de tuin bij mij of mijn zus. Het ziet er inderdaad ook gewoon heel mooi uit! Rond half 2 waren onze voeten al moe van het vele rondlopen en zochten we in de buurt van Père-Lachaise iets om te eten.

koepel Galerie Lafayette koepel Galerie Lafayette koepel Galerie LafayetteNa een croq monsieur die een beetje tegenviel besloten we om naar Galeries Lafayette te gaan. Niet om te shoppen bij alle dure merken maar om de mooie koepel en het uitzicht vanaf het dakterras te zien. En wauw, wat is die koepel indrukwekkend! Ongelofelijk veel detailwerk en mooie kleuren. Zeker de moeite waard om die eens te bekijken als je er bent!

uitzicht Galerie Lafayette uitzicht Galerie Lafayette uitzicht Galerie Lafayette uitzicht Galerie Lafayette uitzicht Galerie LafayetteWat niet heel veel mensen weten (denk ik) is dat er een dakterras is bij Galerie Lafayette, waar je een heel mooi uitzicht hebt. Er waren helemaal niet veel mensen op het terras en dat was ook wel even fijn na alle drukte in de winkels zelf. Je hebt uitzicht op Centre Pompidou, een heleboel mooie kerken, het opera gebouw dat vlak voor je neus ligt, natuurlijk de Eifeltoren en Arc de Triomphe kan je ook zien als je helemaal rechts op terras gaat staan. Een hele fijne plek om even te rusten en van het mooie Parijs te genieten.

koepel Galerie Lafayette en SephoraEn misschien nog wel 1 van de leukste dingen, er zit een grote Sephora tegenover Galerie Lafayette!

Na souvenirtjes shoppen op de bovenste verdieping van Galerie Lafayette (ook zeker leuk om eens door te snuffelen) en hopen dat Soft&Gentle van MAC hier niet uitverkocht is (was het natuurlijk wel) was het tijd om in te checken bij het hotel, even te rusten en een plekje zoeken voor het avondeten. Dat was niet moeilijk want ik had een geweldige gps app gedownload, namelijk Here. Je kan deze offline gebruiken en hierdoor zijn we geen enkele keer verloren gelopen! Je kan op voorhand de plaatsen opslaan die je wilt zien en die dan gewoon offline bekijken en routes uitstippelen. Zeker een aanrader wanneer je op citytrip gaat! (geen sponsoring, ik ben gewoon heel enthousiast over deze app!)

Sephora aankopen en kamer sleutelWe sliepen in het hotel Résidence du Pré, niet heel modern of speciaal maar wel gewoon goed. En ze hebben leuke oldschool sleutels! Een geslaagde eerste dag in Parijs, met leuke Sephora aankopen en pijnlijke voeten.

Stay tuned, morgen komt dag 2 online!

XOXO Jerka

1 comment
  1. leuke en interessante nieuwtjes – foto’s: mooi, mooi, mooi!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *