Paris Diary #2

Jardin de TuileriesDag 2 in Parijs! De enige volledige dag en dat was er ook aan te merken, we hebben deze dag ontzettend veel gedaan en heel veel gestapt. In de voormiddag stapten we rustig door Quartier Latin, een oude wijk, en gingen we daarna door naar de Notre Dam. Vervolgens maakten we een wandeling langs de Seine richting het Louvre. Daar gingen we ook nog een beetje shoppen in Rue de Rivoli om vervolgens door Jardin de Tuileries de wandelen die uitkomt op de Champs Elysées. Die hebben we hélemaal afgestapt tot we onder de Arc de Triomphe stonden. Na bijna 20000 stappen hadden we er wel genoeg van en trokken we terug naar het hotel om daar een uurtje te rusten en dan zochten we een leuk restaurantje voor het avondeten. Dit was mijn favoriete dag van de trip! Het weer was geweldig, we hebben heerlijk gewandeld, veel mooie foto’s getrokken en lekker gegeten, het was gewoon een heel gezellige dag.

2015-05-27 09.39-tileRond half 8 stond ik op om me klaar te maken zodat we op tijd bij het ontbijt konden zijn. We bespraken wat we vandaag gingen doen en gingen op weg! We besloten om eerst gezellig door de oude wijk Quartier Latin te wandelen. Hier vind je heel veel kleine straatjes vol restaurants en souvenirwinkeltjes. Hier heb ik zelf niet veel foto’s getrokken omdat het niet echt goed vast te leggen was op beeld.

Seine Notre Dame Notre Dame Notre Dame Notre Dame Notre DameDaarna gingen we richting de Seine en de Notre Dame. We besloten heel impulsief om de kerk ook binnen te gaan, een goed idee want het is heel mooi om te zien.

Parijs Pont des Arts liefdesslotjes in ParijsTijdens een mooie wandeling langs de Seine kwamen we de Pont des Arts tegen, de liefdesbrug van Parijs. Spijtig genoeg staat hij op instorten en hebben ze deze brug versterkt met houten platen. Ik las gisteren dat ze alle slootjes gaan verwijderen volgende week omdat het te gevaarlijk wordt. Ik ben blij dat ik de brug nog eens heb kunnen zien! Ondertussen hangen er wel al heel veel slotjes bij de Pont Neuf, de bekendste brug van Parijs.

Parijs Louvre LouvreNa een wandeling van ongeveer 15 minuutjes kwamen we uit bij het Louvre. Daar gingen we even zitten bij de fonteinen en bespraken we wat we gingen doen. Ik wou graag een beetje gaan shoppen in Rue de Rivoli bij Forever 21 en weer een Sephora en mama wou graag een terrasje doen. We gingen eerst iets drinken om uit te rusten en daarna gingen we shoppen.

LouvreIk probeerde nog een selfie te maken bij de piramide van het Louvre maar de zon scheen zo hard (en ik was mijn zonnebril vergeten) dat het niet lukte. Maar even de hulp van mama vragen en uiteindelijk heb ik dan toch een mooie foto!

HD Diner ParijsIk begon me niet zo goed te voelen tijdens het shoppen en had echt geen zin om flauw te vallen dus dat betekende dat we snel iets moesten vinden om te eten. We sloegen een zijstraatje in van Rue de Rivoli en kwamen een geweldige ’50s diner tegen. Het restaurant was supppper leuk ingericht, echt helemaal in de ’50s sfeer. Ik bestelde een BBQ hamburger die verschrikkelijk lekker was en voelde me weer helemaal beter.

Jardin de Tuileries Jardin de Tuileries Jardin de Tuileries Jardin de Tuileries Jardin de Tuileries Champs Elysées Champs Elysées Champs ElyséesIk had niet echt veel zin om kleding te kopen, het was warm en ik was al een beetje moe en om dan nog dingen te gaan passen, no thanks… We besloten daarom door Jardin de Tuileries te lopen, over de Champs Elysées tot aan de Arc de Triomphe. Een heel goede keuze want ik heb echt genoten van deze wandeling. Heel veel mooie dingen om te fotograferen hier!

Champs ElyséesDe Champs Elysées bestaat uit een stuk zonder winkels, met veel bomen langs de straat en daarna heb je al de dure winkels. Wel eens leuk om langs te stappen, maar de meeste van die winkels zijn niet voor mij besteed. Wel kwamen we nog langs een Zara Home, waar ik twee heel leuke fotolijstjes kocht, en een mega Sephora! Daar ben ik natuurlijk wel binnen gegaan en heb ik nog een paar dingen gekocht.

Arc de Triomphe Arc de Triomphe Arc de TriompheEn aan het einde van de Champs Elysées staat natuurlijk de Arc de Triomphe. Daar zijn we ook onder gaan staan, leuk om eens gedaan te hebben, maar na een paar minuten was ik er ook wel weer op uitgekeken.

2015-05-27 20.27-tileTijd om terug naar het hotel te gaan, we waren beide nogal moe dus wouden we eerst een uurtje op bed liggen voor we gingen eten. We vonden een heel leuk restaurantje dicht bij het hotel met een super leuke inrichting. Ik at een heerlijke risotto en was daarna echt heel moe!

ParijsNa bijna 20000 stappen was ik heel moe maar ook heel blij. Het was een super leuke dag met leuke aankoopjes en lekker eten.

Morgen komt dag 3 online, dan gaan we alweer terug naar huis! We smijten onze hele planning om omdat er dingen zwaar tegen vallen maar uiteindelijk hebben we toch weer een leuke dag.

XOXO Jerka

2 comments
  1. Heeerlijk om te zien dit <3 i love Paris!

  2. prachtige foto’s, van een leuk city-tripje, om jaloers op te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *