Paris Diary #3

EiffeltorenDe derde en laatste dag in Parijs alweer. We hebben niet heel veel gedaan deze dag omdat we om 17u al op het station moesten zijn. Het plan was om nog een beetje te gaan shoppen, maar de winkelstraten waar we waren vielen verschrikkelijk tegen. We besloten toen heel spontaan om toch nog naar de Eiffeltoren te gaan!

ParijsNa een douche en een lekker ontbijt was het tijd om de koffers terug in te pakken en uit te checken. Ik vind het jammer dat het de laatste dag is maar ben eigenlijk ook wel blij dat ik weer naar huis kan op het einde van de dag. We besluiten om naar twee winkelstraten te gaan die niet zo ver van het hotel liggen. Wanneer we daar aankomen valt het echt super hard tegen… Er zijn ongelofelijk veel winkels met kostuums en bruidsjurken en voor de rest helemaal niks. Mama en ik hadden beide geen zin om nog verder te lopen dus gingen we ergens in een cafeetje zitten om te bespreken wat we nog gingen doen. Ik wou nog graag naar Château de Versailles maar dat was een lange rit met de metro en we hadden ook niet meer genoeg tijd om het helemaal te zien. Dus besloten we om toch maar naar de Eiffeltoren te gaan!

Eiffeltoren Eiffeltoren Eiffeltoren Eiffeltoren Eiffeltoren Eiffeltoren Eiffeltoren EiffeltorenWe gingen met de metro tot aan het begin van de tuin/park voor de Eiffeltoren. Die hebben we dan rustig doorgestapt en ik maakte héél veel foto’s. Omdat het tennistoernooi Roland Garros bezig was hing er een grote tennisbal in het midden van de Eiffeltoren en stond er ook een groot scherm waar je de wedstrijd kon volgen.

Eiffeltoren Eiffeltoren Eiffeltoren Eiffeltoren Eiffeltoren Eiffeltoren EiffeltorenIn deze photo diary zie je dus ook niet heel veel andere dingen dan de Eiffeltoren, we hebben die dag gewoon niet echt iets anders gedaan. Ik ben wel blij dat we besloten hadden om er toch nog naartoe te gaan. Het blijft mooi om te zien! Onder de Eiffeltoren zijn we nog een souvenirwinkeltje binnen gegaan en dan zijn we naar de overkant van de Seine gegaan om daar rustig op een bankje te gaan zitten bij de fonteinen.

ParijsAchter de Eiffeltoren heb Place du Trocadéro, waar heel veel restaurantjes zijn. Er was heel veel wind die dag en ik had geen jas meegenomen dus kreeg het ondertussen wel koud. We besloten om een koffie te gaan drinken en rond half 2 gingen we ook lunchen.

Gare du Nord ParisWe hadden nog genoeg tijd over daarna om nog even naar Galleries Lafayette te gaan maar na een uurtje moesten we toch echt door om onze koffers te gaan halen en door te gaan naar Gare du Nord. Rond 18u30 stapten we op de Thalys terug naar Brussel en van daar hadden we direct een trein naar Leuven. Ik was heel blij om mijn vertrouwde stad terug te zien en 20 minuutjes later wanneer we echt thuis waren stond mijn vriend ons al op te wachten. Ik was verschrikkelijk moe van al het stappen die drie dagen en viel rond 22u als een blok inslaap.

Ik heb heel erg genoten van ons tripje naar Parijs! Spijtig genoeg heb ik niet alles kunnen kopen wat ik wou, maar misschien is dat wel best anders had ik veel te veel geld opgedaan. Dit was mijn tweede keer in Parijs en binnen een paar jaar wil ik zeker nog eens terug gaan!

XOXO Jerka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *